Zit jij in groep 8?

chris-logo.gif
CHr_DSC_1467.jpg
 

Heb je advies vmbo maar is de stap naar een grote reguliere school nog te groot? Of heb je als advies specifiek vmbo of vmbo met extra ondersteuning gekregen van je basisschool? Dan is Christoffel mogelijk iets voor jou!

Als je werk wilt maken van je talenten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze school vind je alles wat je nodig hebt om verder te groeien, om ervaring op te doen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. In een veilige en gestructureerde leeromgeving dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Samen met jou bouwen we zo aan een mooie toekomst.

Op Christoffel zijn kunstzinnige en culturele vorming erg belangrijk. We besteden veel aandacht aan creativiteit en expressie en maken jou vertrouwd met de wereld van kunst en cultuur. We bezoeken exposities, gaan naar het theater, maken excursies en natuurlijk gaan we zelf ook aan de slag. We maken muziek, bedenken toneelvoorstellingen, schrijven gedichten en doen aan drama en dans. Alles om jou te helpen om je creatieve talent te ontdekken. Bij Christoffel zijn we ervan overtuigd dat creatieve en kunstzinnige vorming je helpen om jezelf met meer zelfvertrouwen te presenteren.

 

Christoffel heeft een breed aanbod in leerwegen en profielen. We hebben de leerwegen basis, kader en mavo in huis. In de bovenbouw kan je kiezen uit de profielen die op Tessenderlandt aangeboden worden. Je hebt dus veel keuzemogelijkheden!

Aanmelden

Als ouder kunt u uw kind gedurende het hele schooljaar op Christoffel aanmelden. We hebben dus geen vaste aanmelddata. Christoffel is een vmbo met extra ondersteuning. Om goed in beeld te hebben hoe we alle leerlingen meteen vanaf de start goed te kunnen ondersteunen, hebben we een uitgebreidere aanmeldingsprocedure. Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Welke extra ondersteuning is voor een leerling nodig? Samen met u kijken wij of we dit kunnen bieden. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure vindt u hier.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie. Dit kan telefonisch via 076-5612952 of door te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl. Vermeld in deze mail uw naam, telefoonnummer en het advies van de basisschool en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Denkt u dat Christoffel de juiste school voor uw zoon of dochter uit groep 8 is?
U kunt uw zoon/dochter aanmelden door het intakeformulier  in te vullen. U kunt het getekende aanmeldformulier scannen en mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl of versturen naar:

 

Christoffel
T.a.v. administratie
Nieuwe Inslag 46

4817 GX  Breda

Na ontvangst van het formulier wordt u gebeld en uitgenodigd voor een gesprek bij een van onze collega’s. 


Ondanks de maatregelen rondom Corona loopt de aanmelding gewoon door. We bekijken telkens welke mogelijkheden we binnen de dan geldende richtlijnen hebben. 

Schermafbeelding 2021-11-15 om 11.42.15.png

Informatiedagen / Open Dag

Wil je weten en ervaren wat Christoffel biedt? Er zijn verschillende momenten waarop dat kan:

Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers
Voor leerlingen die komend schooljaar (2022-2023) de overstap naar het voortgezet onderwijs maken, organiseren we informatiemiddagen. Je krijgt dan informatie over de dagelijkse gang van zaken op Christoffel. Ook krijg je een rondleiding zodat je een goed beeld van de school krijgt. De informatiemiddagen zijn telkens van 15.00u-16.30u en staan gepland op  woensdag 24 november (vol), dinsdag 14 december (vol), dinsdag 21 december (vol), donderdag 13 januari (vol), woensdag 19 januari (vol), woensdag 16 februari.

 

Voor inschrijving of voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen (076-5612952) of te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl, graag onder vermelding van naam en telefoonnummer. Een collega zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen. Alvast een kijkje nemen? Onze leerlingen Loïs en Luc vertellen je meer over Christoffel in dit filmpje.

Informatie leerkrachten en begeleiders basisschool
Bent u leerkracht of begeleider van een leerling uit groep 7/8 en heeft u vragen over de aanmeldprocedure of de begeleiding die we kunnen bieden? We organiseren een informatiebijeenkomst op woensdag 6 oktober van 15.00u-16.30u. Indien u zich hiervoor wilt inschrijven of als u u graag wilt overleggen of een concrete vraag heeft, dan kunt u contact opnemen door te bellen (076-5612952) of te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl, graag onder vermelding van naam, telefoonnummer en naam van de basisschool. 

Open dag

Op 12 februari vindt onze jaarlijkse open dag plaats. Tussen 10u en 15u bent u welkom op Christoffel!

Tip: bekijk ook eens schoolpleinvr.nl voor informatie over de scholen van Skvob. Je vindt er ook leuke filmpjes van Christoffel en andere scholen. Hier vind je informatie over schoolpleinvr.nl

Voorproefje?

Meld je alvast aan voor onze digitale nieuwsbrief 'Plein'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: info@tessenderlandt.nl (vermeld daarbij dat je graag 'Plein' wilt ontvangen). Plein verschijnt 2 x per jaar, in december en in juli.

 

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Indien u graag met ons wil overleggen of specifieke vragen heeft, dan kunt vrijblijvend contact opnemen met de administratie. Dit kan telefonisch via 076-5612952 of door te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl.

Vermeld in de mail uw:

  • voornaam + achternaam

  • telefoonnummer

  • huidige school leerling

  • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen

Binnen 5 schooldagen ontvangt u een reactie.