top of page

Zit jij in groep 8?

chris-logo.gif
CHr_DSC_1467.jpg
groep8

Heb je advies vmbo maar is de stap naar een grote reguliere school nog te groot? Of heb je als advies specifiek vmbo of vmbo met extra ondersteuning gekregen van je basisschool? Dan is Christoffel mogelijk iets voor jou!

Als je werk wilt maken van je talenten, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze school vind je alles wat je nodig hebt om verder te groeien, om ervaring op te doen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. In een veilige en gestructureerde leeromgeving dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Samen met jou bouwen we zo aan een mooie toekomst.

Op Christoffel zijn kunstzinnige en culturele vorming erg belangrijk. We besteden veel aandacht aan creativiteit en expressie en maken jou vertrouwd met de wereld van kunst en cultuur. We bezoeken exposities, gaan naar het theater, op excursie en natuurlijk gaan we zelf ook aan de slag. We maken muziek, bedenken toneelvoorstellingen, schrijven gedichten en doen aan drama en dans. Alles om jou te helpen om je creatieve talent te ontdekken. Bij Christoffel zijn we ervan overtuigd dat creatieve en kunstzinnige vorming je helpen om jezelf met meer zelfvertrouwen te presenteren.

 

Christoffel heeft een breed aanbod in leerwegen en profielen. We hebben de leerwegen basis, kader en mavo in huis. In de bovenbouw kan je kiezen uit de profielen die op Tessenderlandt aangeboden worden. Je hebt dus veel keuzemogelijkheden!

Aanmelden

Bij voorkeur is de aanmelding uiterlijk tijdens de centrale aanmeldingsdagen van VO Breda, dinsdag 26 en woensdag 27 maart. Op beide dagen kunt u overdag de benodigde informatie in een gesloten envelop inleveren bij de receptie. Op dinsdag 26 maart is de school ook ’s avonds tot 20.30u geopend voor aanmeldingen.

Alle aanmeldingen voor onder- en zij-instroom gedaan voor 1 juni 2024 worden nog meegenomen in de procedure toelatingsonderzoeken zodat we weten of een leerling plaatsbaar is op Christoffel.

Voor aanmeldingen na 1 juni 2024 kunnen we dit als school niet garanderen.


Meer informatie over de aanmeldingsprocedure vindt u hier.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie. Dit kan telefonisch via 076-5612952 of door te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl. Vermeld in deze mail uw naam, telefoonnummer en het advies van de basisschool en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Denkt u dat Christoffel de juiste school voor uw zoon of dochter uit groep 8 is?
U kunt uw zoon/dochter aanmelden door het intakeformulier in te vullen. U kunt het getekende aanmeldformulier scannen en mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl of versturen naar:

 

Christoffel
T.a.v. administratie
Nieuwe Inslag 46

4817 GX  Breda

Na ontvangst van het formulier wordt u gebeld en uitgenodigd voor een gesprek bij een van onze collega’s. 

Aanmelden
Schermafbeelding 2023-07-25 om 10.28.07.png

Open Dag en informatiemiddagen

Wil je weten en ervaren wat Christoffel biedt? Er zijn verschillende momenten waarop dat kan:

Open dag

Op 3 februari 2024 was onze jaarlijkse open dag. 
 

Informatiemiddagen voor leerlingen en ouders

Voor ouders en leerlingen van groep 8 organiseren we informatiemiddagen. Tijdens de informatiemiddag krijgen de ouders voorlichting over het onderwijs op Christoffel. Voor leerlingen is er ondertussen een activiteit. De informatiemiddagen zijn dit schooljaar op de volgende data:

    woensdag 25 oktober (van 15.00u tot ongeveer 16.30u);

    dinsdag 14 november (van 15.00u tot ongeveer 16.30u);

    woensdag 13 december (van 15.00u tot ongeveer 16.30u);

    woensdag 17 januari (van 15.00u tot ongeveer 16.30u).

Voor het aanmelden voor een van deze activiteiten kunt u mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl, graag onder vermelding van naam en telefoonnummer. 

 

Informatiemiddag voor collega's primair onderwijs
Bent u een collega uit primair onderwijs en wilt u meer informatie over Christoffel? De informatiemiddag is inmiddels achter de rug. U kunt voor overleg mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl onder vermelding van naam en school. 

 

Heeft u een andere vraag over kennismaken of aanmelden? 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen
(076-5612952) of te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl, graag onder vermelding van naam en telefoonnummer. 

Voorproefjes

Alvast een kijkje nemen? Onze leerlingen Loïs en Luc vertellen je meer over Christoffel in dit filmpje.

Bekijk ook eens schoolpleinvr.nl voor informatie over de scholen van Libreon. Je vindt er ook leuke filmpjes van Christoffel en andere scholen. 

Of meld je alvast aan voor onze digitale nieuwsbrief 'Plein'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: info@tessenderlandt.nl (vermeld daarbij dat je graag 'Plein' wilt ontvangen). Plein verschijnt 2 x per jaar, in december en in juli.

Opendag

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Bent u ouder, leerkracht of begeleider van een leerling uit groep 7/8 en wilt u graag met ons overleggen of heeft u specifieke vragen heeft? Dan kunt vrijblijvend contact opnemen met de administratie. Dit kan telefonisch via 076-5612952 of door te mailen naar aanmelding@christoffelbreda.nl.

Vermeld in de mail uw:

  • voornaam + achternaam

  • telefoonnummer

  • huidige school leerling

  • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen

Binnen 5 schooldagen ontvangt u een reactie.

bottom of page